JAJKA FASZEROWANE
Składniki
- 7 szt jajek
- kawałek ryby wędzonej (ilość i rodzaj ryby według uznania)
- 1/3 słoiczka suszonych pomidorów w oleju
- 1/2 pęczka szczypioru
- majonez
- kawałek papryki czerwonej
- sałata masłowa
- ketchup
- przyprawy (pieprz, sól,)
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo ( po zagotowaniu wody 6-7 min)
- Rybę obieramy z ości
- Sałatę myjemy i rozkładamy na talerzu
- Jajka obieramy, kroimy na pół
- Z 4 jajek wyciągamy żółtko
- W miseczce mieszamy żółtko, 1 łyżkę majonezu, rybę oraz przyprawy do smaku (doskonale do tego nadaje się widelec)
- Taką przygotowaną masą wypełniamy 4 polówki jajek, układamy na sałacie
- Do pozostałej części masy dodajemy suszone pomidory i blendujemy
- Powstałą masą wypełniamy następne 4 połówki
- Pozostałe jajka układamy na sałacie i nakładamy łyżeczką majonez, ozdabiamy ketchupem (po 2 krople na połówkę)
- Szczypiorek kroimy i posypujemy jajka
- Paprykę drobno kroimy posypujemy dla ozdoby
Pozostała część masy idealnie pasuje jako smarowidło do chleba - SMACZNEGO

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz