MENU

Kotlety mielone

KOTLET MIELONY

 Składniki na kotlety mielone:
- 0,5 kg mielonego mięsa
- 2 jajka
- 2 łyżki bułki tartej do mięsa
- bułka tarta do obtoczenia
- 2 łyżki wody
- mała cebulka
- olej
- sól, pieprz, majeranek, przyprawa do mięsa mielonego


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oleju
  2. Mięso mielone, jajka, bułkę tartą, wodę, podsmażoną cebulkę, przyprawy mieszamy w misce na masę
  3. Masę mięsną dzielimy na kulki
  4. Kulki mięsne obtaczamy w bułce tartej
  5. Smażymy na oleju z dwóch stron na rumiany kolor na małym ogniu
  6. Kotlety ściągamy z patelni i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz