KOTLET MIELONY
Składniki na kotlety mielone:- 0,5 kg mielonego mięsa
- 2 jajka
- 2 łyżki bułki tartej do mięsa
- bułka tarta do obtoczenia
- 2 łyżki wody
- mała cebulka
- olej
- sól, pieprz, majeranek, przyprawa do mięsa mielonego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oleju
- Mięso mielone, jajka, bułkę tartą, wodę, podsmażoną cebulkę, przyprawy mieszamy w misce na masę
- Masę mięsną dzielimy na kulki
- Kulki mięsne obtaczamy w bułce tartej
- Smażymy na oleju z dwóch stron na rumiany kolor na małym ogniu
- Kotlety ściągamy z patelni i gotowe.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz