MENU

Pasta z makreli wędzonej

Pasta z makreli wędzonej

Składniki:  

- 1 makrela wędzona
- 1 kostka twarogu 300 g
- 3 ogórki kiszone
- 3 jajka na twardo
- 1 cebula czerwona
- szczypiorek
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka śmietany
- 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
- przyprawy: sól, pieprz





Sposób przygotowania:

  1. Do miski wrzucamy obraną makrelę z ości, twaróg
  2. Kroimy w kostkę ogórki kiszone, jajka, szczypiorek, cebulę
  3. Wszystko dodajemy do miski i mieszamy na jednolitą masę z majonezem, śmietaną, koncentratem i przyprawami.
  4. Gotową pastą smarujemy chleb lub bułki

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz