Babeczki z czekoladą
Babeczki z czekoladą
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 jajka
- 150 g dowolnej czekolady
- 150 g masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 szklanka mleka
Sposób przygotowania:
- rozpuścić masło w rondelku
- ubić mikserem jajka, cukier, cukier waniliowy
- do ubitej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą
- dodać roztopione masło
- do całej masy na końcu dodać mleko
- czekoladę pokroić w kawałki 1cm x 1cm i dodać do masy, a następnie wymieszać delikatnie łyżką
- ciasto przełożyć do foremek
- piec w piekarniku w 180 °C 20 min
- na końcu sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
Smacznego i słodkiego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz