MENU

Zupa z kurek

Zupa z kurek

Składniki

  1. 0,5 kg kurek
  2. 1 marchew
  3. 1/4 selera
  4. 1 pietruszka
  5. 1/4 pory
  6. 4 l wody
  7. 1/4 kostki masła
  8. przyprawy ( 2 liście laurowe, pieprz, sól, 3 ziarnka ziela angielskiego)
  9. makaron razowy

Przygotowanie

  1. Kurki czyścimy i myjemy
  2. Warzywa obieramy i kroimy w słupki
  3. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy warzywa
  4. Gdy się zeszklą dodajemy kurki
  5. Przyprawiamy do smaku
  6. Gotujemy makaron w/g przepisu
  7. Gdy warzywa i kurki się poduszą przekładamy do garnka i zalewamy wodą 
  8. Przyprawiamy i gotujemy do miękkości
PODAJEMY JAK ROSÓŁ - SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz