MENU

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

SKŁADNIKI

  1. 1/4 czerwonej kapusty
  2. 1 marchewka
  3. 0,5 papryki czerwonej
  4. 1 mała puszka kukurydzy
  5. 1 jabłko winne
  6. pęczek natki pietruszki
  7. 1 łyżka oliwy
  8. 1/2 cytryny
  9. przyprawy: pieprz, sól, cukier

Przygotowanie

  1. Kapustę drobniutko kroimy
  2. Marchew, jabłko tarkujemy
  3. Paprykę kroimy w drobną kostkę
  4. Pietruszkę drobno kroimy
  5. Wszystko mieszamy 
  6. Dodajemy oliwę i wyciśnięta cytrynę  
  7. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, cukrem
  8. Odstawiamy do lodówki na 30 min
SURÓWKA GOTOWA

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz