MENU

Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem mielonym

 

Składniki:
  1. gotowe opakowanie ciasta francuskiego
  2. 0,5 kg mięsa mielonego
  3. cebula, czosnek, sól, pieprz
  4. olej
  5. żółtko do smarowania

Sposób wykonania:

  1. cebulkę, czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju
  2. dodać mięso mielone i posmażyć oraz doprawić do smaku
  3. ciasto francuskie wyjąć z opakowania
  4. nałożyć przestudzony farsz wzdłuż dłuższego boku
  5. zawinąć ciasto i skleić żółtkiem boki
  6. pokroić na kwadraty oraz posmarować żółtkiem po wierzchu
  7. ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  8. piec w 200 °C przez ok 15 min
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz