Leczo z bobem
Leczo z bobem
Składniki
- 0,5 kg bobu
- 1 cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 papryka zielona
- 1 pomidor
- 2 cebule
- 1 puszka fasoli ciemnej
- 1 mała papryczka chili
- 3 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów krojonych
- małe kukurydze surowe
- przyprawy (sól, pieprz, zioła do smaku)
Przygotowanie
- Bób myjemy i gotujemy
- Ok 5 min po zagotowaniu odcedzamy (bób należy gotować tak długo aby można go obrać )
- Kroimy w kostkę cebulę, paprykę - podsmażamy na głębokiej patelni
- Czosnek rozdrabniamy i dodajemy
- Drobno kroimy papryczkę chili i dodajemy
- Kukurydzę kroimy na kawałki i dorzucamy do patelni
- Cukinię myjemy i kroimy w pół talarki, wrzucamy na patelnię
- Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy
- Dodajemy bób
- Pomidory w puszcze i fasolę dodajemy
- Przyprawiamy do smaku i dusimy do miękkości
Danie gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz