MENU

Paszteciki ze szpinakiem

Paszteciki ze szpinakiem

Składniki:
  1. gotowe opakowanie ciasta francuskiego
  2. 1 paczka szpinaku mrożonego
  3. 1 opakowanie fety
  4. cebula, czosnek, sól, pieprz
  5. olej
  6. żółtko do smarowania

Sposób wykonania:

  1.  cebulkę, czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju
  2. dodać szpinak i smażyć do odparowania wody
  3. ciasto francuskie wyjąć z opakowania
  4. nałożyć przestudzony farsz wzdłuż dłuższego boku
  5. fetę pokroić w paski i ułożyć na farszu
  6. zawinąć ciasto i skleić
  7. pokroić na kwadraty oraz posmarować żółtkiem
  8. ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  9. piec w 200 °C przez ok 15 min
SMACZNEGO

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz