Kotlety mielone z szpinakiem
Kotlet mielony z szpinakiem
Składniki
- 200-300 g mielonego z indyka
- 200-300 g szpinaku mrożonego
- 1 cebula
- 2 jajka
- mała kostka sera fety
- bułka tarta do zagęszczenia
- 2 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- przyprawy ( pieprz, sól, czosnek granulowany)
Przygotowanie
- Fetę chłodzimy w zamrażarce przez ok 20 min
- Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy
- Dodajemy rozdrobniony czosnek
- Dodajemy szpinak i smażymy do odparowania wody
- Po przestudzeniu mieszamy z mięsem, jajkiem, doprawiamy przyprawami
- Dodajemy bułkę do zagęszczenia
- Fetę kroimy w gruba kostkę
- Formujemy kotleciki w środek dajemy kostkę fety
- Smażymy kotlety na rozgrzanej patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz