MENU

Kotlety mielone z szpinakiem

Kotlet mielony z szpinakiem

Składniki

  1. 200-300 g mielonego z indyka
  2. 200-300 g szpinaku mrożonego
  3. 1 cebula
  4. 2 jajka
  5. mała kostka sera fety
  6. bułka tarta do zagęszczenia
  7. 2 ząbki czosnku
  8. olej do smażenia
  9. przyprawy ( pieprz, sól, czosnek granulowany)

Przygotowanie

  1. Fetę chłodzimy w zamrażarce przez ok 20 min
  2. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy
  3. Dodajemy rozdrobniony czosnek
  4. Dodajemy szpinak i smażymy do odparowania wody 
  5. Po przestudzeniu mieszamy z mięsem, jajkiem, doprawiamy przyprawami
  6. Dodajemy bułkę do zagęszczenia
  7. Fetę kroimy w gruba kostkę 
  8. Formujemy kotleciki w środek dajemy kostkę fety
  9. Smażymy kotlety na rozgrzanej patelni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz