MENU

Makaron w sosie grzybowym

Makaron razowy w sosie ze świeżymi grzybami

Składniki

  1. 0,5 kg świeżych grzybów ( najlepiej mieszanych)
  2. 1 cebula
  3. 200ml. kwaśnej śmietany
  4. 1/4 kostki masła
  5. przyprawy ( pieprz, sól,)
  6. makaron razowy

Przygotowanie

  1. Grzyby czyścimy myjemy, kroimy w kostkę 
  2. Pokrojone grzyby zagotowujemy i odcedzamy
  3. Cebulkę kroimy w kostkę 
  4. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy cebulę 
  5. Gdy się zeszkli dodajemy grzyby i dusimy do miękkości
  6. Przyprawiamy do smaku 
  7. Dodajemy śmietanę i redukujemy sos
  8. Makaron gotujemy w/g przepisu
PODAJEMY NA CIEPŁO RAZEM Z MAKARONEM

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz