MENU

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa z klopsikami

Składniki

  1. 0,5 kg pieczarek
  2. 1 marchew
  3. 0,5 małego selera
  4. 1 pietruszka
  5. 1 mała pora
  6. 3 ziemniaki
  7. 0,5 kg mięsa mielonego
  8. 1 jajko
  9. przyprawy ( pieprz, sól, przyprawa do mięsa mielonego)

Przygotowanie

  1. Mięso przyprawiamy dodajemy jajko
  2. Formujemy  kulki
  3. W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy kulki z mięsa
  4. Zagotowujemy - gdy kulki pływają wyciągamy
  5. Do wywary dodajemy warzywa i gotujemy
  6. Pieczarkę myjemy, kroimy w talarki - podsmażamy na patelni, gdy się zarumienią dodajemy do zupy
  7. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą
  8. Gotujemy do miękkości

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz