Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa z klopsikami
Składniki
- 0,5 kg pieczarek
- 1 marchew
- 0,5 małego selera
- 1 pietruszka
- 1 mała pora
- 3 ziemniaki
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 jajko
- przyprawy ( pieprz, sól, przyprawa do mięsa mielonego)
Przygotowanie
- Mięso przyprawiamy dodajemy jajko
- Formujemy kulki
- W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy kulki z mięsa
- Zagotowujemy - gdy kulki pływają wyciągamy
- Do wywary dodajemy warzywa i gotujemy
- Pieczarkę myjemy, kroimy w talarki - podsmażamy na patelni, gdy się zarumienią dodajemy do zupy
- Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą
- Gotujemy do miękkości
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz